Saykodelik Edebiyat’ın ‘Sayko Delik’i


Saykodelik edebiyatın ülkemizdeki temsilcilerinden Sylvan Clownson’un İmbik isimli şiir kitabından sonra Sayko Delik isimli öykü kitabı da Plüton Yayın tarafından kitaplaştırıldı. Uzun yıllar boyu fanzincilik yapan Sylvan Clownson’un diğer üretimlerini de takip etmekte fayda var, gerçekten ufuk açıcı. Sayko Delik ise gerçekten başka boyuta açılan bir delik gibi, ünlü gazetelerde okumazsanız çok şey kaybedersiniz diye yazılar çıkmasa da taahhüt ediyoruz ki okursanız kendinizi kaybedersiniz.

Sayko Delik öykü kitabının arka kapağından bir alıntı:           

“Benim gördüğüm, görmek istediğim, hayalim, çılgıncasına beklediğim şey ise bir delik. Duvarın öte tarafına uzanan; tavanda, bir kazmanın darbesiyle açılan delikten sızan beyaz bir ışık çizgisi yahut daha geniş bir delikten uzatılan bir insan eli… Hepsinin olabilmesi için sadece küçücük bir delik gerekli, fakat önce ışık…

KLİK!

Işığın karşıtlığı karanlık, dünyama dengeyi getirecek ve yaşam sürünerek saklandığı delikten çıkıp dünyama yayılacaktı. Işığın gelişi, artık unutmaya başladığım özgürlük hissini ateşleyecek, kurtulma azmimi artıracaktı. Bütün benliğimi, eğer ışığı bulursam ölmeyecekmişim gibi yalandan bir his bürümüştü. Tanrım! Yeniden yaşıyormuş gibi hissetmek için neler vermezdim…”

Sayko Delik

Sylvan Clownson Hakkında Kısa Bilgi: Sizi ilgilendiren kısmı; hala yazıyor.

  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

"Varlığımız Sırlarımızdan İbaret!"

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir