Plüton Yayın’dan İlk Kitap!


2013 yılında Meskalin Fanzin ile “Dogmalara karşı doğmuş bir edebiyat fanzini” sloganıyla yayın hayatına başlayan ve daha bu isme sahip olmayan “Plüton Yayın” o dönemler “Yeraltının Asi Çocukları” olarak nitelendirilirdi. Zamanla değişim ve gelişim devam etti, önce 2015 yılında Plüton Dergi süreci başladı, şimdiyse Plüton Yayın bünyesinde hepsini beraber sürdürüyorlar. Meskalin Fanzin, Plüton Dergi, AnalogLama Fotoğraf Fanzini, Kharon Dergi ve yayınladıkları kitaplar…

Daha önce Plüton Dergi’de de yazmış olan Çağlayan Eroğlu’nun kaleme aldığı “Ölüm Taciri” isimli novella Plüton Yayın’ın yayınladığı ilk kitap oldu. Editörlüğünüyse Toprak Şems Tezcan ve Afrâ Kutluğ paylaşmış. Öncelikli amaçlarıysa; genç, ünsüz ve yetenekli sanatçıları kefşedip bugüne kadar oluşturdukları nitelikli kitleye ulaştırabilmek ve bu kitlelerini de olabildiğince genişletmek.

Ticarethane mantığıyla çalışan popüler kültür yayınevlerinin aksine yazarlardan hiçbir ücret talep etmeden sadece güvendikleri dosyaları basan ve gerçek yayıncılık yapan nadir yayınevlerinden. Büyük yayınevleri bu standartları rahatça sağlayabilirken, yeni yola çıkan yayıncılar için bu süreç pek de kolay değil. O nedenle bu tür oluşumlar elden geldiğince desteklenmeli.

Çevrimiçi yayınlarına ya da matbu üretimlerinin sipariş linkine

www.plutonyayin.xyz adresinden ulaşabilirsiniz.

  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

"Varlığımız Sırlarımızdan İbaret!"

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir
Yalnızlar Mektebi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir