2015’te Bizi Hangi Filmler Korkutacak?




Korku severler açısından 2014 yılının her ne kadar güzel yapımlar çıksa da çok verimli olduğu söylenemezdi. Şimdi de 2015’te hangi korku filmleri görücüye çıkacak şöyle bir bakalım istedik.
Krampus
Bizler Trick or Treat’in devam filmini beklerken Michael Dogherty başka bir Noel temalı korku filmi ile karşımıza çıkacak. Yaramaz çocukları cezalandıran Noel Baba’nın ‘kötü’ bir versiyonunu odağına alacak olan filmin Legendary firması tarafından özel kartpostalları da hayranlar için şimdiden çıkartılmış durumda.
Poltergeist

1982 yapımı Poltergeist (Kötü Ruh) filmini hangimiz unutabiliriz ki? Korku sineması tarihine adını yazdırmış bu filmin bir yeniden çevriminin yolda olduğunu biliyorduk. İşte 2015’te karşımıza çıkacak sürprizlerden birisi de bu film olacak. Yapımcılığını Sam Raimi’nin üstlendiği yönetmen koltuğunda ise City of Ember’dan hatırlayacağımız Gil Kenan oturuyor. 1982 yılında çekilen orijinal Poltergeist filminde, Freeling ailesinin küçük kızları Carol’a dadanan kötü ruhların aileye nasıl zor zamanlar yaşattığına şahit olmuştuk. Hatta filmde Carol’u canlandıran Heather O’Rourke, 1988 senesinde talihsiz bir şekilde hayatını kaybetmişti. Filmin başrolünde Sam Rockwell’i izleyeceğiz. Ailenin adı ise bu yeniden çevrimde Bowen olarak değiştirilmiş. Fazla detay olmasa da filmin reboot olarak açıklanmış olması orijinal filmden farklı bir hikaye izleyebileceğimiz anlamına geliyor. Her ne olursa olsun adı bile ürkütmeye yeten Poltergeist senenin merakla beklenen korkularından birisi.
Phantasm: Ravager
1979 senesinde çekilen kült Phantasm (Manyak) serisinin son halkası Phantasm: Ravager’da olaylar yine Tall Man adındaki mistik adamın çevresinde gelişecek. Son Phantasm filmi Oblivion 1998 senesinde seyirci ile buluşmuştu. Serinin 1926 doğumlu efsane aktörü Angus Scrimm’i yeniden Tall Man rolünde izleyecek olmak özellikle serinin hayranları için heyecan verici. Filmin senaristi Don Coscarelli filmi uzun zamandır bekleyen hayranlarını güzel sürprizlerin beklediğini söylüyor.
The Woman In Black 2: Angel Of Death
2012 yılında başrolünde Harry Potter serisi ile ün yapan Daniel Radcliffe’in olduğu Susan Hill’in romanından uyarlanan The Woman In Black (Siyahlı Kadın) oldukça iyi eleştiriler almış devam filmi ise kaçınılmaz olmuştu. Filmde genç avukat Arthur Kipps’in hukuki işlerini yürütmek amacıyla Eel Malikanesi’nin sahibesinin yanına gitmesi ve kasabanın geçmişteki karanlık sırlarının ortaya çıkmasıyla gelişen olayları anlatıyordu. İkinci filmde ise ilk filmdeki olaylardan 40 sene sonrasında Eel Malikanesi’nde yaşanan olayları izleyeceğiz.




 

Crimson Peak

 

Usta yönetmen Guillermo del Toro Crimson Peak ile hayranlarını heyecanlandıran bir dönüş yapıyor. Senaryosunu da Matthew Robbins ve Lucinda Coxon ile birlikte kaleme alan del Toro imzalı filmde genç yazar Edith Cushing’in kocasının aslında sırlarla dolu bir adam olduğunu öğrenmesi ve bu sır perdesini aralamaya çalışması ile gelişen olaylar konu ediliyor. Del Toro filmi bir hayalet hikayesi ve gotik romantizm olarak tanımlıyor. Filmin başrollerinde ise Charlie Hunnam, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska gibi birbirinden yetenekli isimler bulunuyor.

Victor Frankenstein

 

Beyazperdeye farklı şekillerde defalarca yansıtılan Fraknenstein’ı en son I, Frankenstein: Ölümsüzlerin Savaşı’nda izlemiştik. Victor Frankenstein ise her ne kadar Mary Shelley’in romanından daha farklı bir konseptte olsa da köklere daha yakın duruşu ile dikkat çekiyor. Senaryosunu Max Landis’in yazdığı filmin yönetmenliğini ise Şanslı Sleven’dan hatırlayacağımız Paul McGuigan üstleniyor. Oyuncu kadrosunda korku türüne iyiden iyiye ısınan Daniel Radcliffe ve James McAvoy gibi ünlü isimler yer alıyor. Film 2015 yılının Ekim ayında seyirci ile buluşacak.

It Follows

 

Senenin belki de en çok beklenen korku filmi It Follows.. Gösterildiği festivallerde övgü üstüne övgü alan filmin fragmanı geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı. Cannes Film Festivali’nden gelen ilk yorumlar ise beklentiyi oldukça yükseltir nitelikte. Film 19 yaşındaki Jay’in kendisini sürekli takip eden biri ya da bir ‘şey’den kurtulma çabasını merkeze alıyor. Yönetmen David Robert Mitchell’in tür açısından bu yeni ve hızlı yükselişi umut vaat eder nitelikte.



 

Friday The 13th

 

Kült 13.Cuma serisi son filminden 5 yıl sonra yeni film ile hayranlarıyla buluşuyor. 2009 senesinde çekilen yeniden çevrim hayranlar tarafından pek sıcak karşılanmamıştı. Teen-slasher alt türünün atalarından sayılan filmin devamında ise hayranların gönlü nasıl alınacak merakla bekliyoruz. Orijinal film, Crystal Lake ve çevresindeki katliamları merkezine alıyordu. Maskeli katil Jason’ı yıllar sonra beyazperdede yeniden görecek olmanın yanı sıra filmde Jason’ın annesi Pamela Voorhees’in de yer alacağı haberleri hayranları iyiden iyiye meraklandırmış durumda. Filmin Kasım 2015’te vizyona girmesi bekleniyor.

Goosebumps

 

Tam olarak korku filmi sayılmasa da Goosebumps özellikle kült korku filmlerine göndermeleri ile şüphesiz dikkat çekecek başrolünde Jack Black’in olduğu keyifli bir film olarak görülüyor. Film Zach adlı bir çocuğun romanlarda yaşayan canavarları kitaptan yanlışlıkla çıkarması ile bu canavarları yeniden roman alemine göndermek için çabalarını konu alıyor. Oldukça basit bir hikayesi olsa da Goosebumps Jack Black ve tayfasının keyifli zaman geçirme garantisini veriyor gibi gözüküyor.

Scouts Vs. Zombies

 

Korku/komedi türündeki Scouts Vs. Zombies, 3 izci arkadaşın kasabalarının zombi saldırısına uğradığını anlamaları ve güçlerini birleştirerek kasabalarını kurtarmalarını odağına alıyor. Paranormal Activity serisinin senaristlerinden Christopher Landon’un yönetmen koltuğuna oturduğu filmde, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy’den tanıdığımız David Koechner ve ünlü aktör Arnold Schwarzenegger’in oğlu Patrick Schwarzenegger rol alıyor.

Kaynak: 
www.otekisinema.com
ihorror.com



  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

"Varlığımız Sırlarımızdan İbaret!"

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir