Alfred Hitchcock Neler Söyledi?


” Filme başlamadan önce hazırlanması gereken senaryonun çekimleri bir sıraya konmasına karşın, çekimlerin mutlaka o sırayla yapılması ilginç olmayabilir. akla gelmeyen şaşırtıcı fırsatlar çıkabilir. filmdeki dengeyi bozmadan bunları değerlendirmek çekimi daha ilginç kılar. bunu fırında pişen bir çanağa benzetirim. fırında pişen çömleğin üzerine küller yada diğer maddeler düşebilir, ama bu sonucu daha ilginç hale de getirebilir. benzer şekilde filmin çekimi sırasında planlanmayan ama ilginç fırsatlar çıkabilir, onun için ben buna ‘FIRIN ETKİSİ’ derim.”

”Sinema endüstrisi, şu an uyumakta olan tavşandır ama televizyon yavaş yavaş yürüyebilen bir kaplumbağa olabilir ancak.”

”Bir film yapmak dik bir uçurumdan aşağıya inmek değil, tepenin yamaçlarından tepeye doğru tırmanmak demektir.”

”Bir yönetmene bitirdiği her film sanki bir hayat boyu sürmüş gibi gelir. yaptığım filmlerle birçok hayat ve her biriyle de ayrı bir hayat tarzı yaşadım. her filmimde ayrı bir kişiliğe büründüm ve o insanları yaşadım. bunun için yeni bir filme başlarken, son filmdeki insanları unutabilmek büyük çaba gerektiriyor.”

” Küçük yaşlarımda sinemaya olan sevgimin ileride yönetmen oluşumla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Sadece sinemanın günlük hayata getirdiği değişiklik bana keyif veriyordu.”

‘Kötü adam ne kadar başarılıysa film de o kadar başarılıdır. Bu en önemli kuraldır.”

“Kül Kedisi’ni yapsaydım ,seyirciler faytonun içinde ceset arardı.”


Alfred Hitchcock

  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

"Varlığımız Sırlarımızdan İbaret!"

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir